DAG 1: ANKOMST I ROM: WELCOME TO ROME BIO; STADSPROMENAD, VÄLKOMSTAPERITIF SAMT MIDDAG I TRASTEVERE.

Våran staff bemöter dig vid ankomtshallen i Fiumicino eller Ciampinos flygplats och följer med dig med taxi till Roms centrum. Inchecking på hotell Raffaello (eller liknande) eller i en lägenhet i Roms centrum nära Roms sevärdheter. Efter in-checkingen träffas vi nära Pantheon och vi bjuder på en välkomst-aperitivo och vi kollar på en 3d bio som heter ”Welcome to Rome”, väldigt intressant sätt att börja din vistelse i den eviga staden. Guidad tur i Roms centrum för att se några piazzor i rom t ex spanska trappan, trevifontänen, piazza Venezia, Campo dei fiori, Piazza farnese och Piazza Trilussa i Trastevere. I den livliga stadsdelen Trastevere äter vi middag på en av våra favoritställen Popi Popi (eller liknande). Menyn består av antipasti misti, pasta cacio e pepe och tiramisù samt husets vin. Övernattning i Roms centrum.

 

DAG 2: GUIDAD TUR I DET ANTIKA ROM. MIDDAG PÅ RESTAURANGEN ROMOLO E REMO

Vi träffas nära Colosseum där vi tar en Italiensk frukost med cappuccino och croissant. Besök Colosseum med svensk guide i Rom, ett av det sju nya underverk, symbolen av kejsarnas Rom. Här berättar våran auktoriserad Guide om kejsarnas värld, gladiatoriska fighter och djurjakten. Vi har bokat för dig ”No line” biljetter så att vi slipper stå i långa köer. Sedan går vi vidare till Palatinkullen där Rom grundades av Romolus och Remus och till Forum Romanum, hjärtat av det politiska, administrativa och ekonomiska livet i det antika Rom. Vi går igenom Fori Imperiali, ruinerna av Kejsarnas fora och stannar till lunch på en pastabar Pasta Chef (eller liknande) för att smaka den riktiga romerska Pasta Carbonara. Här kommer vi att avsluta guidningen och du kommer att ha en ledig eftermiddag. Du har möjlighet att besöka på egen hand Vatikanstaten, det minsta landet i hela världen. Du kan också boka en guidad tur på svenska: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet samt Peterskyrkan. 

Vi träffas igen nära San Giovanni, där vi äter på en riktig romersk trattoria som heter Romolo e remo (eller liknande). Inte så många turister brukar komma hit, men mest lokalbefolkningen så att du kan känna dig som en riktig romare. Till middag serveras antipasti och du kan välja mellan en romersk huvudrätt som t ex Abbacchio, Coda alla Vaccinara, Saltimbocca alla romana med säsongens grönsaker samt husets vin. Övernatting i Rom.

DAG 3: CYKELTUR I DET ANTIKA ROM; BESÖK MARKNADEN I TESTACCIO. GUIDAD TUR MAT VIN OCH MINDRE KÄNDA SMULTRONSTÄLLEN

Idag träffas vi nära Colosseum och vi äter frukost på en trevlig Caffetteria med en romersk maritozzo samt en cappuccino/kaffee/te. Vi tar en cykeltur med svensk guide och kör förbi Colosseum, Circus Maximus, Capitolium, Marcellus teater, Bocca della Verita, nyckelhåletAventinkullen, piramiden och stannar vid Testaccios marknad, den bästa lokala marknaden i Rom. Våran guide stannar framför varje sevärdhet och berättar några intressanta anekdoter. Du har möjlighet att köra upp till Aventinen och Capitolium, två av det viktigaste kullar av det antika Rom. Circus Maximus är historiens största stadium, som kunde hålla ca 250.000 människor. Uppe på Capitolium ser vi också vargninnan, Roms symbol och Marcus Aurelius ryddastatyn. Vi kommer också att njuta två av det vackraste utsikten över den eviga staden och vi kommer att se nyckelhålet på Aventinkullen  som tillhör topp 20 listan med Roms mindre kända smultronställen. På den lokala marknaden i Testaccio smakar vi romerska specialiteter som t ex suppli, porchetta, coppiette, trapizzino osv. Vi cyklar sedan tillbaka till Colosseum och njuter av lite siesta efter maten. Vi samlar ihop krafterna igen och träffar våran guide för en svensk guidad tur: MAT VIN OCH MINDRE KÄNDA SMULTRONSTÄLLEN. Vi kommer att göra visningen av Pantheon, det bäst bevarade templet i Rom och numera kyrka Santa Maria ad Martyres. Vi går också till Piazza Navona som va ursprungligen Domitianus stadium och numera ett vacker torg som tillhör det viktigaste sevärdheter i Rom  Vi strosar runt Roms måla gränder och kommer förbi Largo Argentina samt några mindre kända smultronställen som t ex elefantobelisken, Sant Ignazio, sjöldpaddornasfontänen, judiska ghettot osv. Vi stannar också för att smaka 6 olika matspecialiteter matchade med 6 italienska viner. Övernattning i Rom. 

 

Gruppresa Rom svensk guide

DAG 4: OSTIA ANTICA MED SVENSK GUIDE 

 

 

Frukost vid Eataly med en jättegod maritozzo samt en espresso. Sedan tar vi tåget mot Ostia Antica, en av det bästa bevarade romerska städer. Det tar ca 30 minuter att åka till arkeologiska området i Ostia Antica. Guidad tur med svensk guide för att se det viktigaste i Ostia Antica, som va Roms gamla hamn. Här kan du se ruiner av romerska bad, hus, toaletter, barer, restauranger osv. Till lunch äter vi en light lunch med produkter som säljs direkt från lokala bönder. Ledig eftermiddag. På kvällen äter vi på en trevlig trattoria som heter Sora Margherita (eller liknande). Du äter det som hon har lagat, du kan inte bestämma själv det du äter. Övernatting i Rom.

 

DAG 5: GUIDAD TUR PÅ SVENSKA I POMPEJI; LUNCH OCH VINPROVNING VID VESUVIUS SLUTTNING.

Tidigt på morgonen träffas vi vid terminis tågstation där vi äter frukost. Vi tar tåget till Neapels centrum (ca 1 timme) och därifrån tar vi ”spårvagnen” till Pompei Scalo, där du kommer att få en guidad tur i Pompeji på svenska. Vi har organiserat besöket i en av det viktigaste arkeologiska-områden i hela världen med biljetter. Här kan du lära dig verkligen hur de antika romarna levde. Du kan se på romerska hus, lägenheter (insulae), badanläggningar (termer), bordeller, forum romanum, barer och restauranger från det antika Rom. Det liknar lite Ostia Antica men här har du Vesuvius historia bakom, tiden verkar verkligen ha stannat. Efter 2,5 timmars-guidning kan vi njuta av utsikten från Vesuvius sluttningen. Här har vi organiserat en liten vinprovning med lokala viner som t ex Lacryma Christi och småplockningar med lokala produkter som t ex tomater, olivolja, ost, bruschette osv. Resa tillbaka till Rom med ”circumvesuviana spårvagn” samt snabbtåg från Neapel till Roma Termini. Ledig middag. Övernattning i Roms centrum.

DAG 6: Hemresa

Frukost i Rom. Idag är det dags att säga arrivederci. Vi kan organisera en transfer till Fiumicinos flygplats. Ha en trevlig resa hem! 

Discover ancient rome
Markus
Markus
Leggi Tutto
Vår guide till colloseum. Jättebra, rekomenderas å ni slipper köerna. Bra på svenska. Ni får en väldigt bra information om colloseum och dess historia.
Cecilia
Cecilia
Leggi Tutto
Vi hade en väldigt trevlig rundvandring med Erik. Trevlig och kunnig, vi lärde oss massor. Ett speciellt tack för alla bra extra tips vi fick om restauranger och Vatikanen. Rekommenderar att boka en privat tur med Erik. Vi är supernöjda.
Mattias
Mattias
Leggi Tutto
Fantastiskt bra guidad tur i Rom av Erik! Precis vad vi letade efter. Bra upplägg, väldigt trevlig, samt såg till att alla var nöjda. Rekomenderas väldigt starkt!
Precedente
Successivo
VR reality Colosseum

VR REALITY FÖR UNGDOMAR UNDER 18 ÅR

Upptäck antika Rom

820
 • 5 nätter boende i Roms centrum
 • Svensk Guidad tur i Colosseum/Forum romanum/Pompeji/Ostia antica
 • Välkomstaperitif
 • En dags tur från Rom till Pompej
 • Lunch och vinprovning vid Vesuvius sluttning
 • 3d Bio "Welcome to Rome"
 • Svensktalande reseledare
 • Helpension
 • Transport
 • Cykeltur i det antika Rom
 • Mat Vin och mindre kända smultronställen
Viveca F.
Viveca F.
Leggi Tutto
En väl arrangerad guidad tur med vår kunniga auktoriserade guide Erik (som talar i vart fall 3 språk; svenska, italienska och engelska) och med tillägg av en hyrbil med chaufför som körde oss säkert och bra mellan sevärdheterna. Absolut värt varenda euro. Boka gärna Erik för en tur i Rom.
Lennart
Lennart
Leggi Tutto
Erik är mycket underhållande och kunnig. Vi fick en behaglig rundvandring till dom klassiska sevärdheterna. Erik blandar fakta med koppling till språkkunskap, Bibeln och historiska händelser med dagsaktuella händelser. Humor och ödmjukhet igenom hela dagen. Pausen med klassisk och lokal Romersk mat och vin förgyller dagen. Även här får vi skämtsamma kopplingar till Italiensk vardag och matkultur. Vi alla i vårt sällskap 13 till 80 år fick en härlig, underhållande och lärorik dag bland Roms bästa sevärdheter.
Daytrip 3615
Daytrip 3615
Leggi Tutto
Erik är en fantastisk guide som engagerar alla med en perfekt balanserad mängd information. Han fångar enkelt upp vilken nivå han ska lägga sig på och involverar både vuxna och barn med uppgifter och frågor.
Precedente
Successivo

DAG 1: ANKOMST, APERITIVO OCH GUIDAD STADSPROMENAD

Ankomst till Fiumicino eller Ciampinos flygplats. Våran staff bemöter dig vid ankomsthallen och följer med dig med taxi till Rom. Inchecking på hotellrum/lägenhet som är belägen i Roms centrum. Välkomst-aperitif och stadspromenad med svensktalande guide för att se det mest kända torgen i Rom som t ex Trevifontänen, Spanska trappan, Pantheon, Piazza Navona och mindre kända smultronstallen som t ex judiska ghettot, Marcellusteater, talande statyerna, elefant-obelisken osv. Vi tar också några stopp för att pröva några typiska lokala produkter (6 mat-specialiteter matchade med 6 olika viner) som t ex vit pizza med mortadella, porchetta, kallskuret, ostprovning och vinprovning. Övernatting i en lägenhet i Roms centrum.

DAG 2: COLOSSEUM MED GUIDE OCH MIDDAG I TRASTEVERE

Frukost nära Colosseum med svensk guide i Rom som berättar lite om Colosseum och forum Romanum (utanför). Möjlighet att delta i en guidning med svensk guide i Rom bl a i Colosseum, Vatikanen, Galleria Borghese, Villa Farnesina, Cykelturer, Vespa tur. Lunch på en trevlig Pastabar för att smaka en riktig Pasta Carbonara med ett glas vin. Ledig eftermiddag för att upptäcka Rom på egen hand. Middag i Trastevere för att äta en riktig italiensk 3rätters-middag: antipasti misti, romersk huvudrätt och en krämig tiramisù. övernatting i Rom. 

DAG 3: VATIKANEN MED GUIDE – MATCH ROM ELLER LAZIO I OLYMPIASTADION 

Frukost nära Vatikanen med svensk guide som berättar om Petrusplatsen och Peterskyrkan (utanför). Lunch vid olimpiastadion med en panino med porchetta och peroni som en riktig tifoso. Upplev en trevlig dag vid Olympiastadiumet i Rom för att se en match på hemmaplan av Roma eller Lazio. Vi har förbokat dina biljetter. Ledig middag. Transport tillbaka till hotellet med taxi ingår. 

Early booking erbjudande

533
410
 • Helpension
 • 3 nätter i Rom
 • Välkomst-aperitif
 • Serie A biljetter till en Roma eller Lazio match
 • Guidad tur Colosseum, Vatikanen och Roms centrum
 • Assistens av en auktoriserad Reseledare
 • Svensk guidning: Mat Vin och mindre kända smultronställen

 

DAG 4: Hemresa. Idag säger vi arrivederci. Efter frukosten skall du checka ut och vi kan arrangera transport till flygplatsen om det önskas. 

Rome Vatican
Cypress path baccotours
Dag 1 : ANKOMST I ROM – GUIDAD STADSPROMENAD SAMT MIDDAG I TRASTEVERE 

Ankomst i Rom. Våran staff bemöter dig vid flygplatsen och följer med dig till Roms centrum med privat taxi. In-checking på Hotell Raffaello (eller liknande) eller i en av våra lägenheter som vi har valt för dig i Roms centrum.  
Vi visar dig sedan dem kända piazzorna i Rom med en stadspromenad med auktoriserad svenkstalande guide. Vi kastar in myntet i Trevifontänen, vi besöker Pantheon, Spanska trappan och Piazza Navona. Vi stannar också för några mat och vin-stopp: 6 olika romerska och italienska specialiteter matchade med 6 olika viner. Övernattning i Rom

 Day 2 : FRUKOST VID COLOSSEUM SAMT LUNCH VID DEN LOKALA MARKNADEN I TESTACCIO

Frukost vid Colosseum (cappuccino och croissant) med våran svensktalande Guide som berättar om Colosseum och Forum Romanum (utanför). Du har möjlighet att boka en svensk guidad tur i Colosseum och forum romanum. Våran staff är tillgänglig på plats och hjälper till om det behövs. Till lunch träffas vi vid den lokala marknaden Testaccio, där vi kommer att njuta en trevlig Mat-tur med 6 olika matspecialiteter (bl a suppli, fritti, trapizzino osv). Våran Guide berättar också lite om romarnas mat-traditioner. Guiden lämnar dig vid piramiden, därifrån kan du besöka på egen hand Circus maximus, nyckelhålet på Aventinkullen, Bocca della verita, Marcellus teatern samt den protestantiska kyrkogården. Till middagen äter vi den autentiska Pasta Carbonaran på en Pastabar Pasta Chef (eller liknande) med ett glas Frascati vin. Övernattning i Roms centrum.

Dag 3 : FRUKOST VID VATIKANEN SAMT LUNCH VI DEN LOKALA MARKNADEN CAMPO DEI FIORI 

Vi träffas vid Vatikanen, där vi äter frukost vid en trevlig Caffetteria med våran guide som berättar lite om det minsta landet i hela världen. Vi går över gränsen och beundrar mästerverken i Petrusplatsen samt Peterskyrkan (utanför). Du har möjlighet att boka en guidad tur i Vatikanmuseerna, sixtinska kapellet samt Peterskyrkan. Vi går sedan till Castel Sant Angelo och går över bron mot marknadstorget Campo dei Fiori, bara ett stenkast från Piazza Navona. Idag kan du uppleva Roms smaker och dofter i lokala marknaden Campo dei Fiori (Läs här våran lista med bästa marknader i Rom). Här kan du köpa och pröva olivolja, tryffle, parmesan, pecorino ost, Porchetta, limoncello, Modenas balsamvinäger. Lunch vid pizzerian Ai Balestrari (eller liknande) för att äta en romersk pizza bakad i vedugn. Ledig eftermiddag, du kan passa på att besöka Piazza del Popolo, Villa Borghese, utsikten från Pincio terrassen eller du kan också göra matlagningskurser för att lära dig att baka en pizza eller hemlagad pasta. På kvällen träffas vi vid den livliga stadsdelen Trastevere, pittoresk del av Rom fylld med barer, pubbar och restauranger. Till middag äter vi antipasti misti och en god romersk Pasta i en av våra favorit trattorior (Popi Popi eller liknande). 1/4 liter vin serveras per person. Om du orkar kan du äta också en god tiramisu’ som efterrätt. Övernattning i Rom.  

 Dag 4 : BUSSRESA TILL SIENA, IN-CHECKNING SAMT MAT-TUR I SIENA 

Frukost tillsammans i Roms centrum med en liten maritozzo samt cappuccino. Transfer med buss från Roma Tiburtina till Siena. Du behöver inte ta med dig dina bagage, vi transporterar dem direkt till hotell Chiusarelli (eller liknande) i Siena. I Siena välkomnar våran staff dig och organiserar en liten promenad för att visa dig det viktigaste i Sienas centrum: den vackra torget  Piazza del Campo och domkyrkan, den höga tornet del Mangia och mycket mer. Vi bjuder också på ett glas Chianti vin med lokala produkter som t ex en tagliere med toscanska produkter finocchiona, pecorino ost, Cinta Senese skinka samt några crostini med olika pålägg. Ledig eftermiddag. På kvällen heter vi på ett våra favoritställen i Siena som heter Osteria le sorelline (eller liknande): menyn är fokuserad på lokala produkter som t ex pici, pecorino-ost och vildsvin. Övernattning på hotell eller en lägenhet i Siena.

SIENA

Dag 5 : LEDIG DAG I SIENA OCH MÖJLIGHET ATT BOKA VINPROVNING I MONTALCINO

Frukost i en trevlig bar i Siena med panforte (Sienas specialitet) och kaffe/cappuccino/te. Ledig dag i Siena om du vill upptäcka lite den fascinerande medeltida-staden på egen hand. Vi rekommenderar att boka en vinprovning i den kända Orcia dalen (UNESCO), här produceras två av det mest berömda viner från Toscana. Turen är med minibuss samt chaufför, så du slipper köra 🙂 I Montalcino kan pröva den kända Brunello vinet och Rosso di Montalcino (3 glas) och besöka vinkällaren samt vingården (Tenuta Fanti eller liknande). Det finns också möjlighet att äta lunch på vingården. Chauffören kör dig vidare till Pienza och stannar för de kända bilderna från Orcia dalen: cypresserna, Bagno Vignoni och de underbara kullarna. På kvällen middan serveras i en lokal rustisk trattoria med lokala specialiteter. Övernattning i Siena.

Dag 6: CHIANTI TUR MED VINPROVNING OCH ANKOMST I FLORENS

Frukost i Siena. Idag kör vi den pittoreska ss 222 som kopplar det två historiska rival Florens och Siena. Den här vägen är också kallad Chiantigiana. Njut av urderbara landskapen och stanna vid en vingård för att ha en vinprovning av Chianti Classico samt besöka vingården och källaren. Du kan lära dig mer om legenden av den svarta tuppen. Vi stannar för lunch i Greve in Chianti i den legendariska Macelleria Falorni, som är där sedan 1806Efter lunch kör vi vidare till Florens och checkar in på Grand Hotel Cavour (eller liknande) eller i en central lägenhet i Florens centrum.  Till middagen äter vi på en av våra favorit-trattorior Sergio Gozzi (eller liknande) några lokala produkter.  Övernattning i Florens.

 

Dag 7 : Ledig dag i Florens

Frukost i Florens centrum, där vi träffas med våran guide. Stadspromenad för att visa dig Florens sevärdheter bl a Ponte Vecchio, domkyrkan Santa Maria del Fiore med den stora kupolen som designades av Brunelleschi, Michelangelos David och mycket mer. Vi kommer att smaka 6 lokala produkter (schiacciata, tagliere med kallskuret och ost) och ett glas vin. Ledig eftermiddag. Om du vill, kan du boka några utflykter i Florens på svenska eller matlagningskurser för att lära dig att laga mat som en riktig italienare. Vi kan hjälpa dig att boka en tur i Uffizi gallerian eller vid Museo dell Accademia, där den riktiga David statyn står. Vi ger dig fulltid assistens med hjälp av en auktoriserad reseledare som kan ge dig bästa tippsen på vad man ska inte missa i Florens. Middag i en trevlig florentinsk restaurang aldiladdarno, den mest autentiska stadsdelen i Florens. Övernattning i Florens

Dag 8 : Transfer till flygplatsen kan ordnas

Frukost i Florens. Idag är tyvärr dags att säga arrivederci. Vi kan hjälpa dig att organisera transfern till flygplatsen om det önskas eller vi kan hjälpa organisera en paketresa samt boende i Italien. 

Mat och vinresa Rom och Toscana

1000
 • 7 nätter boende i Rom, Florens och Siena
 • Svensktalande reseledare
 • Transport
 • Mat-turer i Rom, Florens och Siena
 • Tur och vinprovning i Chianti distriktet
 • Helpension (frukost, lunch och middag)
 • Svenska guidade turer
 • Lokala marknader
Lägenheter/hotellrum i Rom, Sorrento och Neapel
Upplev den varma atmosfären i Neapelsbukten som en lokal Napoletano.
Mat, Vin och lokala erfarenheter
Pröva några lokala specialiteter som t ex Pasta Carbonara i Rom, pizza Margherita i Neapel och limoncello i Sorrento
Besök den spektakulära Amalfikusten och den älskade ön Capri
Assistens av en svensktalande reseledare
Låt oss visa dig hur magiskt det är att besöka Amalfikusten, Capri och den härliga Neapelsbukten
Små grupper
Vi organiserar svenska guidningar med små grupper (max 12 personer). Du har möjligheten att lära känna den lokala kulturen
Previous slide
Next slide

Dag 1: Ankomst, Välkomst-aperitif och stadspromenad i Rom

Våran staff bemöter dig vid flygplatsen. Vi tar sedan en privat taxi till Roms centrum. Vi hjälper dig vid incheckningen på hotell Raffaello (eller liknande) eller i en lägenhet belägen i Roms centrum. Sedan våran auktoriserad svensktalande guide visar dig sevärdheterna i Rom. Vi kommer att se colosseum, trevifontänen, Pantheon, Piazza Navona och Spanska trappan. Efter promenaden bjuder vi på en välkomst-aperitif i den livliga stadsdelen Trastevere. Vi äter sen på en av våra favorit-restauranger i Trastevere (Popi Popi eller liknande) för att pröva några romerska specialiteter: blandade antipasti, en pasta carbonara samt en riktig god tiramisù. 1/4 liter av vin per person serveras vid middagen. Övernatting i Roms centrum.

Dag 2: Frukost vid Vatikanen, mattur vid marknaden Campo dei Fiori. Ankomst i Neapel och bästa Pizzan vid havet

Vi träffas vid vatikanen och vi äter en Italiensk frukost vid en trevlig Caffe: croissant samt kaffe/cappuccino/te. Vi tar sen en promenad med våran guide i Peterskyrkan (utanför), Petrusplatsen, Castel Sant Angelo och stannar vid Campo dei Fiori, lokala marknaden.  Det finns möjlighet att boka en svensk guidad tur i Rom  i  Vatikanen: Vatikanmuseerna samt sixtinska kapellet. Vid Campo dei Fiori smakar vi några romerska street food specialiteter som t ex supplì, porchetta, coppiette, prosciutto, pecorino ost. Efter lunch tar vi snabbtåget till Neapel. Det tar bara en timme till Neapels tågstation. Neapels centrum tillhör Unescos världsarvlista och Napoletani folket är unika: antingen älskar du dem eller så hatar du dem. Check in på Hotell Neapolitan Republic Suite (eller liknande). Vi träffas vidare vid solnedagången på den ljuvliga Lungomare Caracciolo, där vi äter den autentiska pizza Margherita på en av det bästa pizzerior i Neapel: Sorbillo (eller liknande). Övernattning i Neapels centrum.

 

Dag 3: Stadspromenad samt gastronomisk tur i Neapel på svenska 

Vi börjar dagen med en typisk frukost från Neapel med sfogliatella och napoletansk kaffee. Sedan tar vi en guidad promenad med svensktalande guide mellan de vackra grändorna: Piazza del Plebiscito, Galleria Umberto I, den färgglada Spaccanapoli, San Gregorio Armeno och den kända Dommen av Neapel. Vi stannar för några kulinariska stopp för att njuta av napoletansk street food (6 matspecialiteter). Ledig eftermiddag för att upptäcka Neapels centrum på egen hand. Du kan alltid boka en extra guidad tur i Neapel om du vill veta mer om Napolis gömda pärlor och legender. Vi träffas på kvällen för att äta middag på en av våra favorit-ställen: Nennela (eller liknande). Övernatting i Neapels centrum. 

 

Pompeii

DAG 4: Transfer till Sorrento och guidad tur i Pompeji

Vi äter frukost och lämnar Neapel. Idag åker vi med våran reseledare till Sorrento med tåg. Vi transporterar bagagen till  hotell/lägenhet Lemon Rooms i Sorrento så du slipper bära tunga väskor. Vi stannar på vägen i Pompeji för en guidad Tur i Pompeji med svenskatalande auktoriserad lokal guide.

I Pompeji kan du verkligen fatta hur romarna levde för 2000 år sedan. Här kan man se romerska barer, restauranger, hus, villor, termer, tvätteri, polisbyggnader och även bordeller. Du kommer att lära dig mer om romarnas dagliga liv och vanor. 

Efter guidade turen åker vi till Vesuvius sluttning där vi har organiserat en lunch med lokala produkter samt en liten vinprovning med Lacryma Christi vin. Det är en stor känsla att äta vid sluttningen av en aktiv vulkan. 

Övernattning i Sorrento, en liten by där du kan njuta av en fantastisk utsikt över Neapelsbukten från Capri till Ischia med vulkanen Vesuvius på bakgrunden. Vi äter middag vid Marina piccola där vi har bokat bord på Da Emilia (eller liknande), en av våra favorit-restauranger i Sorrento. Bordet står precis vid vattnet och du kan njuta av en fantastisk utsikt och smaka på antipasti di mare, gnocchi alla sorrentina, frittura di pesce med en flaska vitt vin varje två personer. Sorrento är också känd i hela världen för Limoncello. Så klart avslutar vi middan med en limoncello för att hjälpa matsmältningen. Övernattning i en lägenhet i Sorrento

 DAG 5: Tur vid Amalfikusten.

Vi äter frukost vid en trevlig kaffee i Sorrento. Sedan tar vi bussen till Amalfi. På vägen kan du lyssna på lite historia som berättar om Amalfikusten och de olika kommuner som t ex Positano, Praiano, Cetara, Amalfi, Furore, Conca dei Marini, Atrani osv. Amalfikusten är synonym av skönhet och historia. Hela sträckan från Positano till Vietri sul Mare tillhör Unescos världsarvlista och representerar en av de finaste kustvägar i hela Europa. Vi åker Buss och stannar i Amalfi, byn som ger namnet till hela kusten och var en av det 4 antika Havsrepubliken i Italien (repubbliche marinare). Amalfi är känd för sina små gränder, butiker där handgjorda lokala keramik är till salu. Domkyrkan är en av Amalfis symboler och är tillägnad den helige Andreas och tillhör våran lista av det viktigaste sevärdheter i Amalfikusten. Vi stannar för en light lunch i Amalfi. Vi prövar på spaghetti med havsfrukter och en efterrätt gjord av citroner. Våran reseledare följer med hela dagen och ger dig lite ledig tid för att njuta av byarna på egen hand. Vi åker sedan med båt från Amalfi till Positano, så kan vi njuta av kuststräckan också från havet.  Vi åker sen tillbaka till Sorrento med buss. Middag serveras kl 7 på en av våra favorit pizzerior (Basilico eller liknande). Övernatting i Sorrento.

 

 DAG 5: Tur vid Amalfikusten.

Vi äter frukost vid en trevlig kaffee i Sorrento. Sedan tar vi bussen till Amalfi. På vägen kan du lyssna på lite historia som berättar om Amalfikusten och de olika kommuner som t ex Positano, Praiano, Cetara, Amalfi, Furore, Conca dei Marini, Atrani osv. Amalfikusten är synonym av skönhet och historia. Hela sträckan från Positano till Vietri sul Mare tillhör Unescos världsarvlista och representerar en av de finaste kustvägar i hela Europa. Vi åker Buss och stannar i Amalfi, byn som ger namnet till hela kusten och var en av det 4 antika Havsrepubliken i Italien (repubbliche marinare). Amalfi är känd för sina små gränder, butiker där handgjorda lokala keramik är till salu. Domkyrkan är en av Amalfis symboler och är tillägnad den helige Andreas och tillhör våran lista av det viktigaste sevärdheter i Amalfikusten. Vi stannar för en light lunch i Amalfi. Vi prövar på spaghetti med havsfrukter och en efterrätt gjord av citroner. Våran reseledare följer med hela dagen och ger dig lite ledig tid för att njuta av byarna på egen hand. Vi åker sedan med båt från Amalfi till Positano, så kan vi njuta av kuststräckan också från havet.  Vi åker sen tillbaka till Sorrento med buss. Middag serveras kl 7 på en av våra favorit pizzerior (Basilico eller liknande). Övernatting i Sorrento.

 

DAG 6: Tur på Capri 

Frukost i Sorrento. Idag har vi organiserat färja tur/retur till Capri. Våran staff hjälper till och följer med dig till ön. Du kan upptäcka Capri och Anacapri på egen hand men det går att boka en arkeologisk guide om det önskas. På Capri det första vi gör är en båt-tur runt ön så vi kan beundra de olika grottorna och åka igenom det kända Faraglioni klipporna. Sedan tar linbanan upp till La Piazzetta, som är mötesplats för alla kändisar som besöker Capri, speciellt vid solnedgången. Härifrån kan man gå till Tragara utsikten, Augustus trädgårdar eller shoppa i de olika lyxbutiker. Vi rekommenderar också att se det viktigaste sevärdheter på Capri Vi har en light lunch på Anacapri. På eftermiddagen har du ledig tid, glöm inte att besöka Axel Munthes Villa på Anacapri, Augustus trädgård och La Piazzetta, den berömda torget där alla kändisar träffar för att ha en Aperitif vid solens nedgång. I turen ingår inte  båt-turen för att se den berömda blåa grottan. Blåa grottan kan man besöka bara när det är lågvatten. Vi tar färjan tillbaka till Sorrento kl 18. Middag in en av våra favorit restauranger och övernattning i Sorrento.

DAG 7: Transfer tillbaka till Rom

Efter frukosten tar vi tåget från Sorrento till Rom. Vi tar med oss bagagen till Rom så att du slipper bära tunga väskor. Check in på Hotell Raffaello. Du kan passa på att shoppa och att besöka Roms kända Piazzor och strosa runt bland det mindre kända sevärdheter. Glöm inte att du kan boka några aktiviteter med oss eller fråga oss om några bra tipps. Vi är alltid på plats för dig 🙂 Ledig lunch och middag. Övernattning i Rom.   

DAG 8: Idag är det dags att säga arrivederci. Ha en trevlig resa! Efter frukosten behöver du checka-ut men vi kan hjälpa dig organisera några andra aktiviteter i området. Vi ser fram emot att få välkomna dig nästa gång i centrala Italien.

Capri - Sorrento - Amalfikusten

1100
 • 7 nätter på hotell/lägenhet i Rom, Sorrento och Neapel
 • Helpension
 • Mat-turer i Rom och Neapel
 • Tågbiljetter tur/retur Rom-Neapel och Neapel-Sorrento
 • Tur av Capri
 • Busstur samt båt-tur på Amalfikusten
 • Bästa pizzan i Neapel
 • Bästa carbonara i Rom
 • Auktoriserad svensktalande Reseledare
 • Svensk guidad tur i Pompeji
 • Lunch och vinprovning vid Vesuvius sluttning
 • Corona resegaranti